Концертна сезона Convivium Musicum ’19

Концертна сезона Convivium Musicum ’19 наставља се у суботу, 15. јуна, концертом контрабасисте Душана Костића.

Душан Костић припада млађој генерацији изузетно успешних домаћих извођача. Контрабас је почео да свира 2008. године, похађајући Школу за музичке таленте у Ћуприји у класи проф. Александра Благојевића, а тренутно је студент Академије уметности у Новом Саду у класи проф. Ивице Марушевића. Од септембра 2019. године, своје умеће ће усавршавати и на Музичкој академији у Базелу у класи славног Романа Паткола. Током школовања, освојио је многобројне награде и признања. За релативно кратко време изградио је богату извођачку каријеру коју чини импозантан број солистичких, камерних и оркестарских наступа у најзначајнијим концертним салама у преко тридесет земаља широм света. Наступао је на престижним фестивалима и сарађивао са истакнутим диригентима и солистима попут Густава Дудамела, Валерија Гергијева, Романа Симовића и других. Од 2016. године је солиста оркестра Liechtenstein Young Soloists, од 2017. године члан Menuhin Gstaad Festival Orchestra, соло контрабасиста оркестра Baltic Sea Philharmonic и од 2019. године члан iPalpiti International Artists из Лос Анђелеса.

На концерту у Крагујевцу, Душану Костићу на сцени ће се придружити Тијана Симоновић, искусна пијанисткињаи клавирски сарадник, иза које су многобројни наступи и успеси. На програму су дела В. Монтага, Р. Глиера и Ђ. Ботесинија.

Концерт се одржава у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, од 20 часова, а улаз је слободан. Реализацију догађаја су подржали Град Крагујевац, Филолошко-уметнички факултет, Музичка школа „др Милоје Милојевић“ и остали пријатељи манифестације.