Календар свих културних дешавања у граду

Представа „Пешчаник“

Нову сезону чланови Академског позоришта СКЦ-а започели су учешћем на XIV Међународном студентском позоришном фестивалу „Урбан фест", а већ 23. септембра враћају се на своју матичну сцену са представом „Пешчаник".

Математичкa радионицa младих

Обавештавамо вас да ће од 24. септембра почети нови циклус Математичке радионице младих.

Математичкa радионицa младих

Обавештавамо вас да ће од 24. септембра почети нови циклус Математичке радионице младих.

Позоришна представа - Брак у ствари љубав

Позоришна представа - Брак у ствари љубав

Концертна турнеја пијанисткиње Наде Колунџије „УДАХ/ИЗДАХ ЗВУКА“

Пијанисткиња Нада Колунџија ће у оквиру своје турнеје по Србији под називом УДАХ/ИЗДАХ ЗВУКА наступити и у Крагујевцу.

Вип Кинотека – пројекција филма "Варљиво лето ’68"

Култни филм Горана Паскаљевића "Варљиво лето ’68", који је дигитално рестаурисан у оквиру пројекта Вип Кинотека, премијерно ће бити приказан крагујевачкој публици на пројекцији 24. септембра 2018. у 20 часова у Контакт Галерији СКЦ-а. Улаз је слободан.

Август Мајнерт – пионир српског здравства

Изложба ће бити отворена у оквиру Дана чешке културе у Крагујевцу 2018.

Позоришна представа - ГОСПОЂА МИНИСТАРКА

Госпођа министарка, рече Нушић, догађа се у доба сусрета прошлога и садашњег века. Када бисмо могли да му поставимо питање да ли је очекивао да ће његови комади доживети да се изводе и на сусрету наредних векова, а и на основу онога што имамо прилике да спознамо кроз министарку бавећи се овим текстом, готово сам сигуран да би се насмејао и са сигурношћу потврдио да се ништа неће променити и да ће његов текст бити актуелан.

5. Интернационални фестивал камерне музике Convivium Musicum

Камерна музика ће се и ове године славити у Крагујевцу на јубиларном − 5. Интернационалном фестивалу камерне музике Convivium Musicum, који ће се одржати од 25. до 28. септембра 2018. године.

"Кинотека уторком" - 25.09.2018.

Филм „Последњи танго у Паризу“ Бернарда Бертолучија.

Позоришна представа - Цврчак и мрави

Позоришна представа - Цврчак и мрави

Позоришна представа - Нобеловац и ја

Позоришна представа - Нобеловац и ја

Свет фрагмената Ирене Николић

Лекар по образовању, сликар по вокацији, Ирена Николић је Крагујевчанка, која живи и ствара у Београду.

Концерт бенда Маниви

Маниви је млада кантауторка која води на пут право у центар доброг соул ритма. Позитивна енергија је карта за њен наступ, а изванредан бенд- сапутници који обећавају добру журку и вече пуно секси, соул вајба. Наступају по први пут у Крагујевцу 27. септембра на Летњој сцени СКЦ-а.

КРАФ КОНТИНУИТЕТА - први дан

Први дан (петак, 28.септембар,2018.) - организатори: Удружење грађана „Миленијум“, Асоцијација НКСС (Независна културна сцена Србије) и Дом омладине Крагујевац.

Позоришна представа - Петар Пан

Позоришна представа - Петар Пан

КРАФ КОНТИНУИТЕТА - други дан

Други дан (субота, 29.септембар,2018.) - организатори: Удружење грађана „Миленијум", Асоцијација НКСС и Дом омладине Крагујевац.

ОБРЕНОВИЋИ У МУЗЕЈСКИМ И ДРУГИМ ЗБИРКАМА СРБИЈЕ – Ана Боловић, Александар Марушић

Циљ овог комплексног пројекта, којег су финансијски подржали Министарство културе и општина Горњи Милановац, јесте потреба да се евиндентирају, музеолошки, односно архивистички обраде, и у форми каталога објаве подаци о што већем броју предмета и докумената похрањених у фундусима најзначајнијих домаћих установа културе, а везаних за ову, још увек недовољно проучену, владарску породицу.

Концерт пијанисте Александра Синчука

Александар Синчук, истакнути руски пијаниста који важи за једног од најубедљивијих виртуоза данашњице, дипломирао је на Московском конзерваторијуму „Чајковски“, а данас наступа широм света у највећим концертним дворанама: Русије, Украјине, Бугарске, Шпаније, Француске, Италије, Португалије, Сједињених Држава, Израела, Аустрије, Немачке, Велике Британије, Данске, Луксембурга, Швајцарске, Марока, Турске, Јапана, Јужне Кореје.

Изложба – БОЛНИЦА СТОБАРТ

У периоду од априла до новембра 1915. у Крагујевацу је, као једна од хуманитарних мисија, боравила организована група медицинског особља и волонтера коју је предводила Мејбел Синклер Стобарт.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com