Календар свих културних дешавања у граду

Пројекат ВОДА

ВОДА је била музички подухват младих крагујевачких музичара који су крагујевачкој клупској сцени позних деведесетих представили свој доживљај Ронија Сајза.

Фолкарт Дидгори (Грузија) и АФА Светозар Марковић - Концерт фолклора

Као и претходне године, Студентски културни центар резервисао је јул за необичне звуке и ритам светске плесне сцене, и у госте нам доводи један од најбољих фолклорних ансамбала Грузије - „Фолкарт Дидгори“. Крагујевачка публика ће имати прилике да ужива у необичном сусрету богатих традиција двеју земаља, Србије и Грузије, 20. јула у 20:30 часова, на Ђачком тргу.

„Straight Mickey and the Boyz“ на летњој сцени СКЦ-a

„Straight Mickey and the Boyz“ су један од најталентованијих нових рок бендова у Србији. Динамична, фуриозна тројка одличних музичара из Београда, своје утицаје из разних стилова рока стиснула је у препознатљив и карактера пун израз. Свирају на Летњој сцени СКЦ-а 01. септембра

Представљање Фестивала поезије младих, Врбас и отварање изложбе слика ум. Милијане Радовановић

Песничка манифестација „Мај равнице и младости” која је одржана 1968. године у Врбасу и на којој је учествовало педесетак младих песника из Сомбора, Куле, Врбаса, Србобрана и Бачке Паланке узима се за почетак Фестивала који ће већ од следеће године прерасти у југословенску манифестацију и добити такмичарски карактер.

КЊИГЕ ЈАКОВЉЕВЕ: Дуго путовање преко седам граница, пет језика и три велике религије, не рачунајући оне мале – Олга Токарчук

Олга Токарчук је репрезент савремене пољске књижевности, а за ово монументално дело, 2015, по други пут добила је награду NIKE, највеће признање које се додељује пољским писцима.

Концерт чембалисткиње Смиљке Исаковић „Bремеплов од Хенрија VIII до Мокрањца“

Смиљка Исаковић је српска чембалисткиња коју критика назива „првом дамом чембала“ и „краљицом чембала“, магистрирала је два инструмента: клавир на Музичкој академији у Београду и Конзерваторијуму „Чајковски“ у Москви, а чембало у Краљевском конзерваторијуму у Мадриду.

Музичка представа „С ове стране музике“ Вере Миланковић, у извођењу Хора Дечјег културног центра Београд

Музичка представа „С ове стране музике“ је музичко-сценско дело које изводи дечји хор, у овом случају Хор Дечјег културног центра Београд, наратор, корепетитор и диригент.

Концертна турнеја пијанисткиње Наде Колунџије „УДАХ/ИЗДАХ ЗВУКА“

Пијанисткиња Нада Колунџија ће у оквиру своје турнеје по Србији под називом УДАХ/ИЗДАХ ЗВУКА наступити и у Крагујевцу.

ОБРЕНОВИЋИ У МУЗЕЈСКИМ И ДРУГИМ ЗБИРКАМА СРБИЈЕ – Ана Боловић, Александар Марушић

Циљ овог комплексног пројекта, којег су финансијски подржали Министарство културе и општина Горњи Милановац, јесте потреба да се евиндентирају, музеолошки, односно архивистички обраде, и у форми каталога објаве подаци о што већем броју предмета и докумената похрањених у фундусима најзначајнијих домаћих установа културе, а везаних за ову, још увек недовољно проучену, владарску породицу.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com