Календар свих културних дешавања у граду

Концерт Крагујевачког симфонијског оркестра

Крагујевачки симфонијски оркестар ће одржати још један у низу редовних концерата у оквиру концертне сезоне Музичког центра Крагујевац. На репертоару ће бити изведена Брамсова 3.симфонија и Хајднов концерт за виолончело и оркестар Д -ДУР. Солиста : Дамјан Сарамандић, диригент : Владимир Милић

Kонцерт Бојане Вунтуришевић у СКЦ-у

Бојана Вунтуришевић наступа у Крагујевцу 25.маја, у оквиру своје „југословенске турнеје“, заједно са бендом који чине Иван Мирковић Бамби, продуцент и Бојанин дугогодишњи сарадник, и МКДСЛ, чувени београдски ди-џеј и продуцент.

„ФИ фест“ - концерт у Крагујевцу

У суботу, 26. маја, 2018. од 19 сати на сцени ПМФ-а, у оквиру "ФИ феста", биће одржан концерт фолклорних ансамбала на коме ће наступити:
Фолклорни ансамбл „Октоих“ из Подгорице - Црна Гора, Фолклорни ансамбл „Народни будители“ из Софије - Бугарска и Ансамбл народних песама и игара Центра „Абрашевић“ крагујевац - Србија.

Позоришна представа „Двеста“

ДВЕСТА Редитељ: Јовица Павић Сценограф: Борис Максимовић Костимограф: Јелена Јањатовић Композитор: Драгослав Танасковић Сценски покрет: Нела Антоновић Лектор: Андријана Виденовић Видео рад: Вук Спасић

Улоге: Иван Видосављевић Јасмина Димитријевић Милош Крстовић Ненад Вулевић Исидора Рајковић Тодор Јовановић Никола Милојевић Чедомир Штајн Катарина Јанковић Драган Стокић Младен Кнежевић Ђорђе Симић Ана Тодоровић Диало Богдан Милојевић Марија Ракочевић Матија Ристић

Статисти: Исидора Арсић, Анастасија Ђорђевић, Милица Ђорђевић, Илија Ивановић, Станислава Љубић, Јана Мијаиловић, Филип Миликић, Мина Нешић, Даница Петровић, Предраг Симић, Аврам Цветковић

Деца из Драмског студија „Петар Пан“ из Крагујевца: Јанко Аврамовић, Анастасија Вељовић, Матеја Даниловић, Немања Ђелић, Бојана Јовановић, Аљоша Лабудовић, Тодор Милићевић, Страхиња Мишковић, Нина Мркић, Лена Петровић, Емилија Радосављевић, Маша Станковић, Милан Томић, Сава Ћуковић, Ђурђа Убавкић

Премијера: 10. март 2018.

Позоришна представа „Creeps“

Позоришна представа „Creeps“ по тексту Лутз Хубнера, у режији Братислава Јанковића премијерно је изведена 10.4.2018. на сцени „Славица Слаја Урошевић“ у Дому омладине Крагујевац. У представи играју: Реља Марковић, Јелена Анђелковић, Милица Јововић, Милица Вранеш и Нађа Петухов. Костим је радила Анна Колбјанова, а графичко обликовање Дејан Петровић.

Кинотека уторком: „Седам самураја“ Акира Куросава

Филмски програм „Кинотека уторком у Дому“ намењен је актуелном стратешком циљу националне културне политике – развоју публике, у овом случају филмске. Дом омладине, као место које је крагујевачки расадник талената за филмску уметност, захваљујући дугогодишњим радионицама за младе, започео је 2018. године програм заснован на бесплатним пројекцијама највећих филмских класика у едукативне сврхе, како би се нова публика научила како историји, тако и естетици филма. Сваког уторка, у галерији Дома омладине од 20:00, организују се некомерцијалне пројекције најбољих филмских остварења 20. века, а потом се након пројекције одржавају и разговори где публика са модератором коментарише свој доживљај филма.

Књижевно вече „Крвави Божић“ – Владимир Ђорђевић

 

Управо је изашао из штампе нови роман, крагујевачког драмског писца, Владимира Ђорђевића „Крвави Божић“ - исповест оца Василија. Роман о љубави према Богу, о љубави Бога према људима, о жртви за друге, о љубави према отаџбини, о истрајности у истини, о сукобима сила добрих и оних других, о јединству и слози, о спознаји и пропадању, о сузама радосницама и сузама покајничким, о челичењу и уздизању, о падању и васкрсењу.

„Моја класика“ Бојан Јовановић, хармоника

Концерт крагујевачког виртуоза на хармоници Бојана Јовановића "Моја класика" Извор-варијације на тему

Линк ка страници организатора: https://www.facebook.com/muzicki.centar

Изложба Горана Стојчетовића у СКЦ-у

Изложба Горана Стојчетовића „Још не свиће рујна зора“ отворена је у Галерији СКЦ уз присуство аутора и наступ хора Крагујевачко певачко друштво. Изложба ће бити отворена до 31. маја 2018.

Шумадијски Блуз и Џез Фестивал

Шумадијски Блуз и Џез Фестивал
Петак, 01. јуни и субота, 02. јуни, 2018. од 20:30 до 01:00
Башта Дома омладине
(Улаз слободан)

ПЕШЧАНИК - Премијера представе Академског позоришта СКЦ-а

Академско позориште Студентског културног центра обележиће завршетак сезоне премијером представе ПЕШЧАНИК, 2. јуна 2018, са почетком у 20 сати, у Сали ПМФ-а. Режију представе, као свој редитељски првенац, потписује Костадин Стојадинов.

Дечији концерт фолклора

Као и сваке године до сада, пред сам крај сезоне, најмлађи чланови Академског фолклорног ансамбла Светозар Марковић храбро освајају сцену и публици представљају све што су научили до сада - традиционалне игре и песме наше земље.

Књижевно вече „Домодржница“ – Ружица Васић

„Видите, ја не верујем да ће свет нестати ударом метеора или вишеструким пуцањем земљине коре. Свет ће, ако икада нестане, нестати због мира, хармоније и конформизма којем тежимо“… Први роман драматурга Ружице Васић

Концерт Војног оркестра Оружаних снага Словачке републике

Војни оркестар Оружаних снага Словачке републике наступиће 7. јуна у Холу Друге крагујевачке гимназије од 20 часова.

Концерт TУРИСТА у СКЦ-у

Туристи коначно долазе! Њихов први албум „Лево или десно“ је једно од најишчекиванијих издања у 2018. години, а прича о овом необичном бенду се за кратко време раширила као нешто најузбудљивије што се управо дешава на регионалној музичкој сцени.

Концерт групе "Fish in Oil" на летњој сцени СКЦ-а

Бенд "Fish in Oil" наступа 14. јуна са почетком у 22 часа на Летњој сцени СКЦ-а и тиме отвара сезону концерата на отвореном.

Kонкурс за ПРВИ ЦД

Студентски културни центар Крагујевац расписује конкурс за издавање првог албума ауторским бендовима, појединцу или ансамблу. Услов је да аутори немају званично издање у свом претходном раду. Предност имају аутори из Крагујевца.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com