Пројекције

Разговор о елементима политичког у филму „Дијаз: Не чисти ту крв“

Филм „Дијаз: Не чисти ту крв“ је француско-италијанско-румунска драма у режији Данијела Викарија која прати последње дане самита Г-8 у Ђенови 2001. године, током кога су одржане велике демонстрације које су резултирале великим полицијским насиљем и смрћу једног демонстранта.

Кинотека уторком „The Big Lebowski”, браће Коен

Посетиоци Дома омладине сваког уторка могу да присуствују пројекцији и разговору о приказаном филму. Месец мај посветили смо браћи Коен. Улаз на све пројекције је слободан.

Пројекција филма „Мустанг"

Савремена драма која истражује супротности религије и секуларизма, традиције и модернизма, кроз причу о пет младих девојака које живе у удаљеном селу у северној Турској. Лале и њених пет сестара се враћају кући из школе и безазлено играју са дечацима. Али „неморалност“ њихове игре покреће скандал који ће имати неочекиване последице у патријахалној средини. Породични дом се постепено претвара у затвор, подучавање кућним пословима замењује школу и уговарају се бракови. Пет сестара којима је заједнички слободарски дух, проналазе начин да заобиђу ограничења која су пред њих постављена.
Филм је са великим успехом приказан на фестивалу у Кану 2015. где је и редитељка освојила две награде (C.I.C.A.E. Award, Label Europa Cinemas).

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com