Позоришне представе

„Тихи дечак“

 Тихи дечак је луткарска представа без лутака – то је плес прстију и глума тела, који су засновани на принципима такозваног платформ театра, где човек на сцени може бити уједно и глумац, и лутка, и сценски елемент, и реквизит.

,,Црвенкапа и збуњени вук"

Ова весела савремена бајка је прича у којој је све изокренуто у односу на сарджај познате бајке "Црвенкапа". Сновиђење несташног и радозналог дечака Вучка уводи нас у причу о вуку, "звери" која је представљена као несрећно, запостављено и прогањано биће.

"Пиџама за шесторо"

Марк Камолети

ПИЏАМА ЗА ШЕСТОРО

Редитељ: Ненад Гвозденовић

Копродукција Књажевско-српског театра из Крагујевца и Краљевачког позоришта из Краљева.

,,Пепељуга"

"У бајци се летело пре него истински,
у бајци је што је било и што ће бити.
Добро увек побеђује,
а зло брзо прође,
срећан крај у бајкама
и у љубави увек дође."

,,Трнова Ружица"

Реч редитеља:

Љубав је свуда око нас. И увек ће бити. Некада је довољно призвати је и пригрлити, али некада се за њу морамо борити. Само на време треба да научимо да је то најважнија борба у животу. Принцеза Зорица и принц Филип нису дозволили да им други одређују шта је њихова судбина, већ су се и по цену смрти борили за своју љубав и доказали да је она јача и од најстрашније клетве. Ако се љубав храни и негује и ако се кроз љубав живи, нема битне разлике између живота и бајке, јер и у бајкама она претходи и следи свему и свако зло чини коначним.

Отац

АУГУСТ СТРИНДБЕРГ

ОТАЦ

Режија Марко Мисирача

Ко нема у вугла, гугла

Петра Цицварић

КО НЕМА У ВУГЛА, ГУГЛА

Режија, превод, адаптација текста и избор музике: Слађана Килибарда

„Тихи дечак“

Тихи дечак је луткарска представа без лутака – то је плес прстију и глума тела, који су засновани на принципима такозваног платформ театра, где човек на сцени може бити уједно и глумац, и лутка, и сценски елемент, и реквизит. У великој кући, негде на селу, живи дечак. Његова породица има четири члана: поред тате и маме, ту је и дечакова петогодишња сестрица Лејла. Отац, глава породице, је ловац; у закључаном орману на тавану, далеко од деце, он чува велику ловачку пушку. Понекад, дечак иде с татом у лов, али пушку не сме ни да пипне – моћи ће да пуца тек кад буде положио испит за ловца. Једнога дана, кад су деца остала сама код куће, дечак је открио да су таванска врата откључана. Иако то никако не би смели, брат и сестра крену у истраживање тајнственог простора. Међу пауцима, слепим мишевима и старим новинама, њих двоје нађу забрањено благо: кључ од ормара у којем је отац крио пушку. Дечак се зове Вук и ово је његова прича.

,,Шарено дрво"

Представа инспирисана је еукалиптусом дугиних боја: дрветом чије је стабло толико разнобојно да делује као да је офарбано. Ова биљка својом лепотом као да спаја природу и уметност и подсећа нас на суштинску везу те две сфере које су традиционалним поделама неправдано раздвојене.

Дневник једног лудака

Николај Васиљевич Гогољ

ДНЕВНИК ЈЕДНОГ ЛУДАКА

"Смрт човека на Балкану", Народно позориште Кикинда

Писац: Мирослав Момчиловић, Режија: Мирослав Момчиловић

Играју:
Бранислав Кнежевић, Миљан Давидовић, Мина Стојковић, Марина Воденичар, Никола Јоксимовић, Гордана Раушки, Бранислав Чубрило, Миљана Кравић, Тања Марков, Славољуб Матић, Марија Остојић, Јожеф Поцик и Михајло Лаптошевић

,,Ах, тај змај"

Садржај:

"Ово је бајка о краљу и краљици. Не, ово је бајка о принцези Клари и кувару Јови. Не, ово је бајка о чаробњаку који слави 999 рођендан. Ма, ово је бајка о једном змају ... ".
Ово је бајка о једном змају који није желео да једе принцезе.

Моје бивше, моји бивши

Данијел Ц. Џексон

МОЈЕ БИВШЕ, МОЈИ БИВШИ

,,Кроки и пријатељи"

Премијера: 26. октобар 2016. године
Узраст: 3+
Трајање: 30 мин.

Свих ових година, колико постоји ПЗД, баш после сваке представе бар једно дете из публике пожелело је да се нађе на сцени током извођења или одмах по завршетку... Сада имамо представу у којој су посетиоци ту, тик уз нас...

"Сумња" Краљевачко позориште

У уторак 19. новембра, у Књажвско-српском театру гостује Краљевачко позориште са представом Џона Патрика Шенлија „Сумња“, у режији Југа Ђорђевића.

,,Црвенкапа и збуњени вук"

Премијера: 1. март, 2014. год.

Трајање: 40 мин.

Узраст: 3+

Ова весела савремена бајка је прича у којој је све изокренуто у односу на сарджај познате бајке "Црвенкапа".

,,Шарено дрво"

Представа инспирисана је еукалиптусом дугиних боја: дрветом чије је стабло толико разнобојно да делује као да је офарбано. Ова биљка својом лепотом као да спаја природу и уметност и подсећа нас на суштинску везу те две сфере које су традиционалним поделама неправдано раздвојене.

Моје бивше, моји бивши

Данијел Ц. Џексон

МОЈЕ БИВШЕ, МОЈИ БИВШИ

,,Јан Бибијан"

Премијера: 1. март, 2017. год.
Трајање: 55 мин.
Узраст: 6+

Елин Пелин, рођен као Димитар Иванов Стојанов, (8. јул 1877. - 3. децембар 1949.) је познати бугарски писац, слављен због својих приказа сеоског живота.
Пелин је један од зачетника бугарске дечје књижевности, а сматра се да је његов роман "Јан Бибијан" један од првих научнофантастичних романа писаних за децу.

Светозар Трећи

Продукција: НАСТеатар
Режија: Михаило Костадинов
Светозар: Иван Перковић
Текст: Љиљана Браловић

ЗЛАТНА КОЛАЈНА је главна награда највећег фестивала монодраме на просторима бивше Југославије.

,,Јежић Жожо"

Садржај: Као сваки прави јеж, јежић Жожо има оштре бодље које прете свима, па и његовим пријатељима. Сви се плаше да их не убоде и избегавају га. Жожо је био веома тужан због тога. Зато је, једнога дана, одлучио да уклони своје иглице. Сви су спремно прихватили његову идеју и заузели се да му помогну. Уз подршку пријатеља, Жожо креће у авантуру звану: Ослободите ме бодљи!

Џаст мерид

Дуња Петровић

ЏАСТ МЕРИД

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com