Концерти

27. ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ФЕСТИВАЛ УМЕТНИКА ХАРМОНИКЕ – 19.11.2018.

19.11. Никита Власов (Русија) 1. место на Светском Трофеју 2017.

27. ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ФЕСТИВАЛ УМЕТНИКА ХАРМОНИКЕ – 20.11.2018.

20.11. Владимир Ступњиков (Русија) 1. место на Светском Купу 2017.

Концерт ансамбла Камерна банда

КАМЕРНА БАНДА је назив музичког ансамбла, где се архаични термин банда користи као ехо давног ансамбла из града Крагујевца – Књажевско- српске банде, кнеза Милоша Обреновића, која је под вођством Ј. Шлезингера 1831. године означила почетак модерне музичке и грађанске културе у Србији.

27. ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ФЕСТИВАЛ УМЕТНИКА ХАРМОНИКЕ – 21.11.2018.

21.11. Нежа Торкар (Словенија) 1. место на такмичењу у Арасатеу (Шпанија) 2017.

Концерт Барбаре Муњас

Барбара Муњас након успешне регионалне турнеје, у Крагујевцу представља свој нови пројекат "Calligraphy".

27. ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ФЕСТИВАЛ УМЕТНИКА ХАРМОНИКЕ – 22.11.2018.

22.11. Артур Адршин (Русија) 1. место на такмичењу у Кастелфидарду (Италија) 2017.

27. ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ФЕСТИВАЛ УМЕТНИКА ХАРМОНИКЕ – 23.11.2018.

23.11. Трио ШАРМ (Русија) 1. место на Светском купу 2017.

СЕЋАЊЕ НА СОЊУ

КОНЦЕРТ ВЕЛИКОГ НАРОДНОГ ОРКЕСТРА И ВОКАЛНИХ СОЛИСТА "АБРАШЕВИЋА" СА ГОСТИМА, ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДЕСЕТОГОДИШЊИЦЕ СМРТИ ДР СОЊЕ ПЕРИШИЋ

Концерт групе "Void Inn"

Void Inn je хард рок метал бенд формиран 2010.године у Лос Анђелесу. Бенд можете препознати по жестоким рифовима, непарним ритмовима, виртуозним гитарским деоницама и јединственом вокалу великог распона тонова и широког спектра боја.

Концерт фолклора АФА Светозар Марковић - „Традиција у покрету“

Академски фолклорни ансамбл Светозар Марковић представиће се крагујевачкој публици на концерту фолклора који ће се одржати 25. новембра у Књажевско-српском театру са почетком у 19:00. Као вишедеценијски чувари традиционалног и културног наслеђа наше земље, успели смо да створимо и сачувамо богат фонд народних игара и песама, а биће нам велико задовољство да их на концерту поделимо са вама. На концерту ће учествовати извођачки ансамбли - Први и Други, а уз пратњу Народног оркестра Светозар Марковић.

СА ОПЛЕНЦА КЛИКНУ ВИЛА

КОНЦЕРТ ТРАДИЦИОНАЛНЕ ПЕСМЕ И МУЗИКЕ ПЕВАЧКЕ ГРУПЕ "АРХАИКА" ЦЗНТК "АБРАШЕВИЋ" СА ГОСТИМА

Концерт школе модерне музике "Октава"

Школа у којој ћете научити шта је музика, у којој ћете научити да свирате и која ће промовисати ваш рад, посвећеност и таленат.
Улаз је слободан.

Концерт групе "Бвана из лагуне"

Хип-хоп каријеру започео је 2000. године, као члан групе LNG (Litle Nasty Gremlins), а након њеног расформирања, Бвана започиње соло каријеру објављивањем песме Ја сам Бвана и почиње активно да сарађује са репером Ђусом као један од чланова његовог 93 Фу Круа и гостује на његовом првом соло албуму Хипхопиум вол.1.

Концерт бенда "Ником ништа"

Главна журка поводом изласка првог албума бенда Ником Ништа десиће се у крагујевачком Дому Омладине 1. децембра са почетком у 22часа. Улаз је слободан, а гости на промоцији ће бити сјајан млади бенд из Ниша, Мајдан

Концерт бенда "SickSoul"

SickSoul су бенд из Шапца, представници crossover/hip-hop звука, сачињен од искусних музичара који иза себе имају доста ангажмана у жанровски различитим бендовима: Eleven, Siempre Peligroso, Midgard, Psybox, Dobro Polje.

Концерт Школе модерне музике "Октава"

Школа у којој ћете научити шта је музика, у којој ћете научити да свирате и која ће промовисати ваш рад, посвећеност и таленат. Улаз је слободан.

Концерт Крагујевачког симфонијског оркестра

Крагујевачки симфонијски оркестар један је од најзначајнијих уметничких пројеката покренутих у Крагујевцу. Овај својеврсни подвиг, окупио је професионалце из најзначајнијих градских институција за музичку уметност, у заједничкој тежњи да Крагујевац, као град у ком је основан први званични оркестар у Србији, напокон добије симфонијски оркестар. 

ДЕЧЈИ ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ

ЗАВРШНИ КОНЦЕРТ МЛАЂИХ АНСАМБАЛА НАРОДНИХ ПЕСАМА И ИГАРА ЦЕНТРА (ПРЕДСТАВЉАЈУ СЕ ЧЛАНОВИ ЦЕНТРА, ОД ШКОЛЕ НАРОДНИХ ИГАРА ДО ОМЛАДИНСКОГ АНСАМБЛА)

ЗАВРШНИ ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ

ЗАВРШНИ КОНЦЕРТ ПРВОГ ИЗВОЂАЧКОГ АНСАМБЛА ЦЕНТРА СА ВЕЛИКИМ НАРОДНИМ ОРКЕСТРОМ

Концерт групе "Motorcharge"

Промоција истоименог албума "Motorcharge" пред домаћом публиком у Дому Омладине!
Поред групе "Motorcharge", наступиће и групe "Revolution" и "Neters Shrine". Три сјајна ауторска бенда, гомила merch-а и загарантована забава.

СТЕФАН МИЛЕНКОВИЋ ПРЕД КРАГУЈЕВАЧКОМ ПУБЛИКОМ

 

Публика ће у оквиру концертне сезоне 2018. бити награђена концертом који Музички центар припрема за крај календарске године.

Концерт виолинисте Стефана Миленковића

Концертна сезона 2018 Музичког центра Крагујевац биће обогаћена на дан ове установе 26.децембра 2018 концертом реномираног светског виолинисте Стефана Миленковића. Карте по цени од 1000 динара ускоро ће бити пуштене у продају. Накнадно ћемо објавити места продаје карата.

Џез викенд - у сусрет Шумадијском блуз и џез фестивалу

У сусрет Шумадијском блуз и џез фестивалу, 28.децембра са почетком у 21 час, у Галерији Дома омладине наступиће џез дует Pulus Lupus.

Џез викенд - у сусрет Шумадијском блуз и џез фестивалу

У сусрет Шумадијском блуз и џез фестивалу, 29.децембра са почетком у 21 час, у Галерији Дома омладине наступиће џез квартет Christmas Jazz.
Ива Пауновић-вокал
Аца Пејчић-клавир
Иван Станковић-контрабас
Никола Радојичић-бубањ

Новогодишња дневна журка

Дом омладине и ове године организује Новогодишњу дневну журку. Традиционално, наступиће бенд "Веселе 80-е" , а поред њих и бенд "Rumble".

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com