Концерти

"Classical Sounds 2019" | J.S. Bach's music

"Opera Nova & Kragujevac orchestra" Вас позивају да присуствујете концерту на којем ће се извести дела једног од највећих композитора свих времена - Ј.С.Баха. На програму су :
Brandeburg concerto No3
Cantates BWV 4, BWV 12

Al Nour Wal Amal оркестар из Египта

Al Nour Wal Amal камерни оркестар из Египта је јединствени оркестар на свету којег чине слепе жене музичари које изводе западну класичну и оријенталну музику.Оркестар обухвата све четири секције инструмената : жичани, дувачки лимени и удараљке и музичари наступају без читања нота на Брајевом писму или у зависнисти од палице маестра. Оркестар је састављен од 27 музичара, од којих је 13 узраста школске деце између 12 и 18 година, и 14 универзитетских студената.

Delaney Davidson

Дилејни Дејвидсон је новозеландски господин и пробисвет који поседује један од најзанимљивијих вокала у модерној рок музици. Вокал који ћете моментално препознати, ако га чујете пре тога. Не само што је јединствен и сугестиван, већ је истовремено мрачан и меланхоличан, а на моменте такав да леди крв у жилама. Bowie + Murphy + Brel на неконвенционални и ишчашени кантри начин који Дилејни складно меша са другим, махом европским стиловима.

Алмир Мешковић и Даниел Лазар Дуо

Алмир (БиХ-хармоника) и Даниел (Србија-виолина) са својим разноврсним музичким талентима и способностима чине дуо који је врло посебан. Обојица имају сличан развојни пут, кренувши са класиком али су у току образовања заволели и завладали и традиционалном народном музиком. Упознали су се на мастер студијама на краљевској музичкој академији у Ослу крајем 2012 године, од тог момента су почели да истражују и да граде свој лични музички израз. Одмах су увидели да је њихово позамашно знање из области традиционалне музике Босне,Србије и Румуније, виртуозитет, техничке и музичке предиспозиције класичне музике, слобода импровизације али и ново стечено познавање скандинавског звука карта на коју су морали да одиграју.

Концерт школе модерне музике „Октава“

ПРОГРАМ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА СЕДАМДЕСЕТОГОДИШЊИЦЕ ДОМА ОМЛАДИНЕ: Концерт школе модерне музике „Октава“

Фестивал Богатство Различитости

Други Фестивал "Богатство различитости" који под покровитељством Министарства кулуре Србије и Скупштине Града Крагујевца окупља културно уметничка друштва националних мањина из различитих крајева земље. Заједнички концерт је планиран за петак 27.09. од 20 сати у Кљажевско српсом театру а у суботу 28.09. наступи ће бити на више градских тргова.

Концерт бендова који имају своје корене у Дому омладине Крагујевац

Концерт бендова: „КБО“, „Освајачи“, „Пропаганда 117“, „Исток иза“, „ЧБС“, „Попечитељи“, „Епилог“ „Ником ништа“ , „Stone slipper“ + гости изненађења

Концерт Бас и стега

Састав Бас и Стега настао је у августу 2011. године. Оригиналну поставу чинили су Синиша Ступар (бубњеви), Мирослав Секулић Бата (бас), Стеван Ђорђевић (гитара/пратећи вокал) и Драган Влајић Гале (гитара/вокал). Име је настало игром речи и спајањем почетних слогова имена чланова: Ба (Бата), Си (Синиша), Сте (Стева), Га (Гале).

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com