Концерти

„Бескрајна пространства“ вече ауторске музике пијанисткиње Далиде Грмуше

Музика Далиде Грмуше настаје као природни уметнички израз, из жеље да је подели и проживи са другим људима. Не настаје само као потреба изражавања у одређеном жанру, већ као музика тренутка и доживљене инспирације, тако да има карактер импровизације и слободну форму. У тренутку извођења, неке композиције имају свој коначан облик, а неке настају на лицу места, као одраз тренутне атмосфере и инспирације. Музика је за Далиду највећа вредност, јер кроз њу успева да, на емотивном нивоу, комуницира са својом публиком.

Концерт школе модерне музике „Октава“

Школа у којој ћете научити шта је музика, у којој ћете научити да свирате и која ће промовисати ваш рад, посвећеност и таленат.

Концерт група „Zyrion“, „Stone Slipper“ i „Junkhead“

Групе „Zyrion“, „Stone Slipper“ i „Junkhead“ наступиће пред крагујевачком публиком 22.фебруара у Галерији Дома омладине са почетком у 21 час.

Концерт бенда „Плишани малишан“

Група „Отака спи“ почиње са радом још 1995. године у саставу: Владимир Шћепановић, Мирко Шћепановић, Ђорђе Новаковић, Ивана Новаковић и Пеђа Милетић. Група први наступ има у Крагујевцу, на ШРАФ-у (Шумадијском рок алтернативном фестивалу) у хали Језеро. Временом, групу напуштају неки људи, долазе други и 2005. се формира „Плишани малишан".

Програм Дома омладине за фебруар

ПРОГРАМ ЗА ФЕБРУАР

Концерт школе модерне музике „Октава“

Школа у којој ћете научити шта је музика, у којој ћете научити да свирате и која ће промовисати ваш рад, посвећеност и таленат.

http://skolagitareoktava.com

Концерт ансамбла „Solisti di Sud“

„Solisti di Sud“ су основани 2016. године у Нишу. Овај састав је основао Јован Богосављевић виолиниста светског реномеа за извођење музике Астора Пјацоле и један од водећих српских музичких уметника.

Концерт ГКО Шлезингер

 ГКО Шлезингер ће имати прилику да на овом концерту изведе дела писана за оркестар и солисте . Солисти на хармоници Јелена Милојевић и Миодраг Ђорђевић докторанди Крагујевачког ФИЛУМ-а извешће дела Пјацолe, Золотарјовa, Ангелисa, Семјоновa за хармонику и оркестар. Диригент је проф. Владимир Милић.

Вече италијанске опере „La ci daremo la mano“

Са задовољством вас позивамо на вече Италијанске опере. Угостићемо познатог италијанског баритона Габриела Рибиса, који ће заједно са сопранисткињом Аном Петровић уз пратњу пијанисте Миливоја Вељића извести бисере Италијанске опере. Улаз је слободан.

Концерт пијанисте Еугена Инђића

Крагујевачка публика ће у недељу, 17. марта 2019. године, имати веома посебну и ретку част да чује светски познатог пијанисту Еугена Инђића, који ће наступити у оквиру Концертне сезоне Convivium Musicum '19.

Концерт пијанисте Небојше Максимовића

На априлском концерту сезоне Convivium Musicum '19, крагујевачка публика ће имати прилику да чује истакнутог домаћег пијанисту Небојшу Максимовића.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com