Концерти

Концерт Крагујевачког симфонијског оркестра

Крагујевачки симфонијски оркестар један је од најзначајнијих уметничких пројеката покренутих у Крагујевцу. Овај својеврсни подвиг, окупио је професионалце из најзначајнијих градских институција за музичку уметност, у заједничкој тежњи да Крагујевац, као град у ком је основан први званични оркестар у Србији, напокон добије симфонијски оркестар. 

На програму ће бити изведена Шубертова симфонија бр.3, и Дворжакове словенске игре.

ESTAM - World music festival 14 - 15.12. 2018.

Студентски културни центар Крагујевац 14. и 15. децембра организује ЕСТАМ, музички фестивал који има за циљ да представи актуелности са регионалне и светске world music сцене, да афирмише и популаризује музику и ауторе овог жанра који носи специфичности разних поднебља комбинујући их са различитим стиловима. Ове године, на дводневном музичком програму, имамо прилику да чујемо музику Балкана и наших крајева, севдах, музику медитерана, блиског истока, јеврејске и арапске традиције.

ДЕЧЈИ ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ

ЗАВРШНИ КОНЦЕРТ МЛАЂИХ АНСАМБАЛА НАРОДНИХ ПЕСАМА И ИГАРА ЦЕНТРА (ПРЕДСТАВЉАЈУ СЕ ЧЛАНОВИ ЦЕНТРА, ОД ШКОЛЕ НАРОДНИХ ИГАРА ДО ОМЛАДИНСКОГ АНСАМБЛА)

ЗАВРШНИ ГОДИШЊИ КОНЦЕРТ

ЗАВРШНИ КОНЦЕРТ ПРВОГ ИЗВОЂАЧКОГ АНСАМБЛА ЦЕНТРА СА ВЕЛИКИМ НАРОДНИМ ОРКЕСТРОМ

НА ЗАПАДУ НЕШТО НОВО - нова романтична хорска музика 21. века, градски камерни хор Лицеум и градски хор Црвчанин из Краљева

На Западу нешто ново – нова романтична хорска музика 21. века

НОВОГОДИШЊА БАЈКА - Концерт Градског дечјег хора Мали Лицеум у форми хорског театра

НОВОГОДИШЊА БАЈКА
Концерт Градског дечјег хора Мали Лицеум у форми хорског театра

Концерт групе "Motorcharge"

Промоција истоименог албума "Motorcharge" пред домаћом публиком у Дому Омладине!
Поред групе "Motorcharge", наступиће и групe "Revolution" и "Neters Shrine". Три сјајна ауторска бенда, гомила merch-а и загарантована забава.

СТЕФАН МИЛЕНКОВИЋ ПРЕД КРАГУЈЕВАЧКОМ ПУБЛИКОМ

 

Публика ће у оквиру концертне сезоне 2018. бити награђена концертом који Музички центар припрема за крај календарске године.

Џез викенд - у сусрет Шумадијском блуз и џез фестивалу

У сусрет Шумадијском блуз и џез фестивалу, 28.децембра са почетком у 21 час, у Галерији Дома омладине наступиће џез дует Pulus Lupus.

Џез викенд - у сусрет Шумадијском блуз и џез фестивалу

У сусрет Шумадијском блуз и џез фестивалу, 29.децембра са почетком у 21 час, у Галерији Дома омладине наступиће џез квартет Christmas Jazz.
Ива Пауновић-вокал
Аца Пејчић-клавир
Иван Станковић-контрабас
Никола Радојичић-бубањ

Концерт бенда „Попечитељи“

Групу Попечитељи су основали браћа Саша и Горан Фуруновић 1994. године у Приштини. Тадашњи петочлани састав је имао неколико бучних и експлозивних наступа и представљао је специфичну појаву на тадашњој приштинској сцени свирајући бучну мешавину неспојивих праваца (алтер, етно, ноисе, хард цоре…). Поред браће Фуруновић (Саша - гитара, вокал, Горан - бубањ) у тој првој постави бенда су свирали и Владимир Цветковић (бас гитара), Иван Ристић (гитара, вокал) и Здравко Грујић (гитара, вокал, клавијатуре).

Новогодишња дневна журка

Дом омладине и ове године организује Новогодишњу дневну журку. Традиционално, наступиће бенд "Веселе 80-е" , а поред њих и бенд "Rumble".

Реприза Нове године са ТРНДОМ

Драгослав Танасковић Трнда, гитариста и певач бендова "Исток Иза" и "Дебела Ненси", наступиће у Дому омладине 01.01.2019.године са почетком у 22 часа. Улаз је слободан.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com