Књижевне вечери

Промоција часописа "Крило"

У промоцији новог, трећег броја часописа "Крило" учествоваће: Живота Пушкин Марковић, Александра Ђорђевић, Емилија Живојиновић, Света Маџаревић, Раденко Бјелановић, Слободанка Луковић, Војислава Латковић, Никола Ђуран, Зоран Спасојевић и Ивона Ђорђевић Модератор програма: Сања Живковић

Представљање књиге песама Калфин калфа

У свом пјесничком опусу, који није мали, Шабан Шаренкапић рефлектује нешто што се ни у савременом свијету ни у овом нашем, балканском, измученом па можда стога посебиченом, више не помиње: доброту и солидарност. Он велики број својих пјесама посвећује онима до којих му је стало, често и писцима и списатељицама с којима суосјећа у несрећи и животним недаћама – и та нам поезија зато носи свјетло из даљина.

Отварање изложбе слика и цртежа Богдана Мишчевића и промоција романа "Боје Ботичелијевог гласа"

Богдан Мишчевић рођен је 1936. године у Кордуну, али га је љубав према литератури упутила у Београд, а већ 1963. одлази у Париз, да би се остварио као сликар. Од 1970. живи у Америци, где учествује у многим колективним и самосталним изложбама укључујући Бијенале у Мериленду, при Балтиморском музеју сликарства, где је добио Самуел Холцман награду. Његови радови налазе се у многим колекцијама широм Америке и Европе. Током 1992. године посетио је манастир Хиландар, Светој Гори, поклонивши своје дело за колекцију ове српске светиње.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com