Књижевне вечери

Промоција књиге Катарине Карамијалковић - Knjige s posvetom u ličnoj biblioteci prof. dr Svetozara Stojanovića

Филозоф и етичар, универзитетски професор, научник, активиста, мислилац, човек особитог личног морала – Светозар Стојановић (1931-2010) прешао је дуг пут од Крагујевца, у коме је рођен, преко Београда, до Велике Британије, Америке, Немачке, Аустрије, Индије. Био је један од ретких интелектуалаца Западног Балкана чија се реч и хиљадама километара далеко од њега с пажњом ослушкивала и с разлогом уважавала.

Ко нема у вугла, гугла

РЕЧ ПИСЦА

Кад ме пријатељ питао ”Могу ли замислити дан без мобитела и друштвених мрежа?”, схватила сам, нажалост, да је одговор ”Јако тешко”. Тог тренутка је и настала идеја за ову представу. Јунаку ове приче, Филипу, догоди се управо то – да игром случаја остане без свог мобитела, а да дан буде још чуднији, он упознаје Ану, вршњакињу којa није на нити једној друштвеној мрежи, умјесто игрица чита књиге и нема паметни телефон него стару ”циглу”. Што се догоди кад се двоје таквих вршњака сусретне и је ли тај паметни телефон доиста паметнији од нас? Колико нас мобител заправо спутава у комуникацији с другим људима, само су нека од питања којима се бавим у овом тексту.

Међународни дан поезије - отворени микрофон

Први дан пролећа и Међународни дан поезије се у Студентском културном центру Крагујевац већ тринаести пут заредом обележава поетском светковином на коју су позвани сви који пишу, рецитују или просто воле поезију.

Позивамо све посленике писане речи, све песникиње и песнике, све ентузијасте, љубитеље и сањаче поезије да нам се придруже у прослављању духа, љубави и пролећа, речју живота и поезије.

Представљање књиге „Косовска крв" Пола Поланског

Пол Полански је светски песник америчког порекла, са шпанским држављанством и адресом у Србији. До сада је објавио 27 књига, од чега 18 песничких наслова. Рођен је 1942. Године у Ајови, од 1963. Године живи у Европи, а од 2006. године у Србији.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com