Изложбе

„Сретен Стојановић – врлине карактера и материјала“

Гостујући сегмент изложбе Народног музеја Београд у оквиру међумузејске сарадње и манифестације „Музеји за 10“ коју организује Музејско друштво Србије.

Аутор изложбе: Вера Грујић, музејски саветник Народног музеја у Београду

"Хоћу и ја да знам"

"Хоћу и ја да знам" пројекат који је финансијски подржало Министарство културе и информисања Републике Србије, прилагођен особама са инвалидитетом (глувим и наглувим; и слепим и слабовидим), биће отворена изложба о Дворском комплексу у Крагујевцу, у  XIX веку. На изложби ће бити приказана скенирана документа Државног архива Србије, из периода прве и друге владавине  кнеза Милоша и Михаила Обреновић; предмети из  XIX века, из збирки Одељења за историју Народног музеја у Крагујевцу; тактилна табла, скенови конака, предмети чланова породице Обреновић...

Аутор: Катарина Ђурић, кустос педагог.

Отварање изложбе Љубице Цуце Сокић, у сарадњи са галеријом САНУ из Београда

Изложба слика Љубице Цуце Сокић, која се реализује у сарадњи са Галеријом САНУ у Београду. Изложба ће бити отворена поводом Ноћи музеја у оквиру манифестације "Музеји за 10". Љубица Цуца Сокић је била српска сликарка и академик САНУ. Била је професор на Академији ликовних уметности у Београду од 1948. до 1972. Године 1968. постала је дописни члан, а од 1978. била је редовни члан САНУ. У току Ноћи музеја Галерија ће бити отворена до 24 сата. Изложба ће трајати до 15.јуна.

Отварање изложбе „Омаж сликару – уметност Рајка Андрејевића“

У оквиру циклуса "Крагујевачки ствараоци" Маја Станковић, кустос у Галерији Куће Ђуре Јакшића представиће стваралаштво Рајка Андрејевића.

„Старији и млађи неолит на тлу централне Шумадије“

„Старији и млађи неолит на тлу централне Шумадије“ археолошка изложбена поставка, финансијски подржана од Министарства културе и информисања Републике Србије.

Аутор: Бранка Зорбић, виши кустос

07.06. 19:00h / Галерија Дома омладине / Изложба слика Банета Јелића „Б О Е М С К А Р А П С О Д И Ј А“

07.06. 19:00h / Галерија Дома омладине / Изложба слика Банета Јелића „Б О Е М С К А Р А П С О Д И Ј А“

ПОП ФОРУМ ФЕСТ / вече друго /

ПОП ФОРУМ ФЕСТ

19:00h / Баштенски хол Дома омладине / ИЗЛОЖБА АМЕРИЧКОГ СТРИПА / Јавно кустошко вођење кроз изложбу:Милан Јовановић и Небојша Весовић (Удружење “СВЕТ СТРИПА“)

Отварање изложбе "Винска краљевска Србија у 12 прича"

Дванаест прича и стотину експоната повезују две временске епохе, доба Краљевине и модерно доба спајајући делове наше историје, традиције и винског наслеђа. Протежу се кроз најзначајније винске регије Србије, улазе у краљевске дворове, домаћинске подруме, виноградарске куће, гостионице, задруге...

/ Годишња изложба радова студената „ФИЛУМ-а“

/ Годишња изложба радова студената „ФИЛУМ-а“

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com