Изложбе

Академици у делима Николе Јанковића

Народни музеј у Крагујевцу представиће репрезентативну изложбу скулптура „Академици у делима Николе Јанковића“, у периоду од 12. децембра 2020. до 12. марта2021. године у Галерији Николе Коке Јанковића. У складу са актуелним мерама противепидемије SARS COVID-19 званичног отварања неће бити. Галерија је отворена заиндивидуалне посете, и то за не више од петоро људи истовремено уз обавезно држањедистанце од 2м, ношење заштитних маски и коришћење дезинфекционих средстава.

Историјска изложба "РАТНА СЛИКА СРБИЈЕ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ 1941-1945."

Поводом Дана Државности Републике Србије и дана Музеја "21. октобар", у понедељак 15.02. 2021. у 17.00 часова, у музеју "21. октобар" биће отворена изложба "Ратна слика Србије у Другом светском рату 1941-1945." . Изложба ће бити отоврена без присуства публике, због тренутне епидемиолошке ситуације. Изложба ће за посетиоце музеја бити отворена од 16. фебруара до 15. марта, од 08.00 до 16.00 часова.

Изложба слика Мирослава Лазовића

Мирослав Лазовић је рођен 1959 године у Прокупљу. Дипломирао је магистрирао на Факултету Примењених уметности у Београду, где је тренутно запослен у звању редовног професора. Излагао је на преко 20 самосталних изложби у земљи и иностранству. Од значајнијих изложби могу се издвојити самосталне изложбе у Уметничком Павиљону Цвијета Зузорић у Београду, у галерији Галериарт Пројецт у Милхајму у Немачкој, у Галерији Дома војске у Београду, Завичајном музеју у Ровињу, галерији Илије М. Колараца и друге.

Изложба слика Снежане Ђорђевић / „ТРАГ У ВРЕМЕНУ“

Изложба слика Снежане Ђорђевић / „ТРАГ У ВРЕМЕНУ“

Отварање изложбе "Нешто између" Небојше Ковача

У Галерији Куће Ђуре Јакшића бић еотворена изложба уметничких фотографија Небојша Ковача "Нешто између". Небојша Ковач је алпиниста, ронилац, фотограф, заљубљеник у природу и уметност. Његове активности, путовања и доживљаји инспирисали су га да напише збирку песама под називом „Мушка суза“.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com