Изложбе

Изложба скулптура и рељефа

Вукашин Миловић
Рођен 1962. у Андријевици у Црној Гори. 1983. уписао Факултет ликовних уметности, вајарски одсек у Београду на ком је дипломирао 1988. Године у класи коде професора Николе Коке Јанковића. На истом одсеку магистрирао 1990. године у класи код професора Милорада Тепавца. Члан УЛУС-а од 1988. Ванредни је професор на Факултету примењених уметности у Београду. До сада приредио 27 самосталних изложби скулптура и цртежа: Галерија УЛУС, Београд 2019, Мали салон Народног музеја, Зрењанин 2018, Завичајни музеј, Рума, 2017. Павиљон у Тврђави, Ниш 2014, Музеј „Horheum Margo Ravno“, Ћуприја, 2012, Галерија КЦ „Лаза Костић“, Сомбор, 2006, Центар за културу, Лазаревац, 2004, Велика галерија Дома војске Србије и Црне Горе,Београд, 2003, Галерија УЛУС, Београд 2002, Модерна галерија, Подгорица, 1993, Галерија КНУ, Београд, 1991. Итд.

Изложба фотографија Анђеле Живковић / “НАГРИЗАЊЕ“

Изложба фотографија Анђеле Живковић / “НАГРИЗАЊЕ“

Отварање изложбе „Чувари традиције“

Планирано је да изложба има два сегмента. У једном ће Живота Милановић, оснивач радионице традиционалног накита од стаклених перли „Ђердан“, која функционише у оквиру „Центра за неговање традиционалне културе Абрашевић“, представити ручно израђен, мушки и женски накит из Горње Мораве и Гњилана, техником хеклања нанизаних перли, док ће у другом „Центар за неговање традиционалне културе Абрашевић“ представити репрезентативне примерке одевних целина из 19. и првих десетина 20. века. То има за циљ да обогати знање посетилаца о овој материји.

Отварање изложбе „Омаж сликару – уметност Рајка Андрејевића“

У оквиру циклуса "Крагујевачки ствараоци" Маја Станковић, кустос у Галерији Куће Ђуре Јакшића представиће стваралаштво Рајка Андрејевића.

ДАН СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ: Мирсолављево јеванђеље

У склопу обележавања Дана словенске писмености НБ "Вук Караџић" у сарадњи са Библиотеком И. Х. Колодева (Бориосв), а као део пројекта "Мир у души" отвориће изложбу Мире Миковић "Мирослављево јеванђеље на свили". Планирано је да у току програма буде одржано и предавање о Јеванђељу.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Зорана Ђинђића 10/3
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/208-874 
Електронска пошта: urednik@kulturakg.com