ВЕЧЕ РУСКИХ ПЕСАМА И АРИЈА

Сопран Ксенија Миленковић и пијанисткиња Наталија Петровић публици ће се представити музиком руских аутора.

Ксенија Миленковић рођена је 18.06.1991. у Крагујевцу. Завршила је нижу музичку школу „др Милоје Милојевић“ одсек виолина, као и нижу и средњу музичку школу , одсек соло певање у класи проф. Татјане Милован. Даље школовање (основне и мастер студије) наставља и завршава у Београду на Факултету музичке уметности у класи проф. Анете Илић.
Освајала је прве и друге награде на такмичењима Лазар Јовановић, републичком такмичењу, такмичењу соло пјевача Бруна Шпилер у Херцег Новом...
Ксенија је учествовала на бројним концертима, пројектима, позоришним представама, усавршавала се на мајсторским курсевима примадоне Радмиле Бакочевић, сопрана Ксеније Лукић (Берлин). У мају 2018. године наступила је у опери Дидона и Енеј у улози Дуге жене. Запослена је у музичкој школи „др Милоје Милојевић“ као професор певања.

Наталија Петровић рођена је у Крагујевцу 1993.године. Основно и средње музичко образовање стекла је у музичкој школи ,,др Милоје Милојевић“ у класи проф. Наде Филиповић. Основне и мастер академске студије завршила је на Академији уметности у Новом Саду у класи професорке Биљане Горуновић са највишим оценама.
Добитница је бројних награда на републичким и међународним такмичењима у солистичким категоријама и као члан камерних ансамбала, као и награда и похвала за постигнућа у току школовања и уметничка постигнућа међу којима се издвајају: Награда ,,Академик Драгослав Срејовић`` коју додељује град Крагујевац за изузетне успехе у току школовања(2009/2010. године); ,,Похвалница`` коју додељује Њ.К.В. Престолонаследник Александар II Карађорђевић (2011. године); Стипендија Фонда за унапређење вокалне уметности младих ,,Меланија Бугариновић и ћерка Мирјана Калиновић – Калин`` - корепетитор, Нови Сад (2013/2014. године); Стипендија ,,Фонда за младе таленте Републике Србије`` (2013/2014. године и 2014/2015. године); Награда Универзитета у Новом Саду, Најбољи студент факултета (2016. године).
Као солиста и у оквиру камерних ансамбала наступала је на концертима и фестивалима у градовима широм Србије: Београд, Нови Сад, Крагујевац, Зрењанин, Врање, Сомбор, Сента, Бела Црква, Сремска Митровица, Рума. Премијерно је изводила композиције Тамаре Кнежевић, Марка Курилића и Растка Буљанчевића. Похађала је мајсторске курсеве код познатих пијаниста и педагога као што су: Јуриј Кот (Украјина), Марија Немцова (Русија), Георг Бекман (Аустрија), Мауриси Мартин (Бразил), Расел Хиршфилд (САД) и Жаклин Томас (Велика Британија – камерна музика). Од 2016. до 2018. године била је ангажована као сарадник у настави на катедри за клавир на Академији уметности у Новом Саду. Од 2018. године запослена је као корепетитор у музичкој школи ,,др Милоје Милојевић“ у Крагујевцу.