Концерт пијанисте Небојше Максимовића

На априлском концерту сезоне Convivium Musicum '19, крагујевачка публика ће имати прилику да чује истакнутог домаћег пијанисту Небојшу Максимовића.

Клавир је избор овог уметника још од његове друге године живота, а већ као четворогодишњак почиње своје музичко образовање у родном Београду. Осим што је магистрирао на две академије - Факултету музичке уметности у Београду и Академији "Санта Чечилија" у Риму, Небојша Максимовић је одбранио и први уметнички докторат на ФМУ у Београду и самим тим постао први доктор уметности у нашој земљи. Усавршавао се код реномираних светских педагога, а носилац је и великог броја домаћих и међународних признања и награда. Његова извођачка каријера броји више стотина солистичких концерата у најзначајнијим концертним просторима у Србији, Црној Гори, Републици Српској, Италији и Грчкој. Осим активне извођачке делатности, бави се и педагошким радом као доцент на ФМУ у Беграду.
Небојша Максимовић ће на концерту у Крагујевцу изводити композиције Роберта Шумана и Франца Листа. Концерт је заказан за четвртак 25. април 2019. године у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије. Почетак је од 20 часова, а улаз је слободан. Одржавање овог музичког догађаја подржали су Град Крагујевац, као и Филолошко-уметнички факултет, Музичка школа "др Милоје Милојевић", Музички центар Крагујевац и остали пријатељи манифестације.