Анималс - Крушевачко позориште

Анималс
Текст: Угљеша Шејтинац
Режија: Снежана Тришић

Аутори напомињу да је у питању љубавна прича која има или нема шансе у оваквом свету, а која посматра и тумачи нијансиране емоције у породицама које нас формирају, друштву које нас дочекује и свету који нам (не) пружа шансе и могућности. Гротеска са елементима фантазије и мелодраме, врло је комплексна, јер на сцени промишљено „удружује“ животиње и људе, односно животиње које се претварају у људе и људе који крију да су животиње.

- У питању су анимални пориви човека и друштва који настају из тежње и жеље да се опстане у оваквом свету - појашњава Тришићева. - Свет који нас окружује ће у овом случају утицати на главног јунака да искрене свој поглед на стварност. Бавили смо се девијацијама и деформитетима појединца и друштва, узроцима и последицама.

ГЛУМАЧКА ЕКИПА

У ЕКИПИ су глумци Биљана Николић, Бојан Вељовић, Никола Ракић, Дејан Тончић, као и глумци који се тек доказују, Филип Хајдуковић и Сања Маринковић, који попут режисерке гостују на крушевачкој сцени. Драматург на пројекту био је Јован Ристић, сценографија је била поверена Љубици Милановић, костими - Марини Сремац. Управник Бранислав Недић као наредну премијеру најављује представу „Звонар Богородичине цркве“, чија је претпремијера изведена у оквиру обележавања Видовдана овог јуна.