Концертна сезона „Convivium Musicum '19“

Концертна сезона Convivium Musicum '19

Након кратког празничног предаха, Удружење грађана „CONVIVIUM MUSICUM“ поново позива публику у концертну салу. Повод је отварање нове Концертне сезоне Convivium Musicum '19. Претходна два издања ове манифестације испунио је велики број разноврсних концерата, изванредни извођачи и програм који је задовољио укус свих поклоника уметничке музике. Организатори и овом приликом најављују занимљив циклус концерата који ће крагујевчанима пружити прилику да чују сјајне уметнике и савремене трендове у музици, али и врхунска дела старих мајстора у неком новом руху.

Треће издање Концертне сезоне почиње симболично - концертом ансамбла Convivium Musicum. Ансамбл се издваја од осталих пре свега концепцијом и идејом. Под именом сезоне окупиће се музичари који до сада нису имали прилику да заједно наступају на сцени. Они се неколико дана пре концерта састају, заједно увежбавају програм и премијерно у том саставу излазе пред публику. Идеја за овакав састав је настала на Интернационалном фестивалу камерне музике Convivium Musicum и изазвала изузетно позитивне реакције како публике, тако и извођача. Организатори управо из тог разлога, овим посебним ансамблом почињу нову Концертну сезону. Састав је овом приликом трио, којег чине кларинетиста Жоао Паива из Португалије и виолончелиста Филип Томић и пијанисткиња Јована Радовановић из Србије. Сво троје уметника су успешни млади музичари, чије каријере бележе многобројне нараде и признања и импозантан број наступа широм Европе и света. Трио ће на концерту изводити дела Лудвига ван Бетовена и Астора Пјацоле.

Отварање Концертне сезоне заказано је за 13. фебруар 2019. године, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије, са почетком од 20 часова, а улаз је слободан. Концерт се одржава уз подршку Града Крагујевца, Музичке школе „Др Милоје Милојевић“, Филолошко-уметничког факултета и осталих пријатеља манифестације.