ДАНИ КРАГУЈЕВАЧКЕ КЊИГЕ - Универзитет у Крагујевцу

„Књиге са посветом у личној библиотеци проф. др Светозара Стојановића“ представиће Катарина Карамијалковић, док ће о издањима Факултета инжењерских наука говорити Јасмина Миљојковић.

У оквиру манифестације Дани крагујевачке књиге, у Галерији Народне библиотеке "Вук Караџић" у Крагујевцу, у четвртак 28. фебруара 2019. у 18х, биће представљена књига библиотекарке Универзитетске библиотеке у Крагујевцу, Катарине Карамијалковић - Књиге с посветом у личној библиотеци проф. др Светозара Стојановића.
Светозар Стојановић (1931-2010), спада у ред водећих српских филозофа који је уживао велики углед у свету. Прешао је дуг пут од Крагујевца, у коме је рођен, преко Београда, до Велике Британије, Америке, Немачке, Аустрије и Индије. Био је један од ретких интелектуалаца Западног Балкана чија се реч и хиљадама километара далеко од њега с пажњом ослушкивала и с разлогом уважавала.
Како истиче проф. др Јовица Тркуља, уредник и рецензент књиге: "Ова књига и њен поступак израде умногоме је специфичан, редак и непознат као стручно-информативни жанр. Мр Катарина Карамијалковић, виши дипломирани библиотекар Универзитетске библиотеке у Крагујевцу, књигу је приредила у складу са највишим библиографским стандардима. Реч је о првом успелом приказу легата једног српског филозофа, чијој се стручној обради приступило благовремено и на примерен начин. Сведочећи о једном времену и о гласовима људи који су у том времену живели, она умногоме баца нову светлост на личност и дело Светозара Стојановића и омогућава да допунимо и обогатимо његову духовну биографију."