Басне из сенке

Представа "Басне и сенке" инспирисана је делима два сјајна уметника, Чарлија Чаплина и Фредерика Фелинија. У потрази за смислом и повезивањем десет различитих прича, Чарлијев смисао за хумор био је неопходан оклоп за представу.

Режија: Бисерка Колевска
Сценографија и костими: Свила Величкова
Асистент сценографа: Ана Колбјанова - Радовановић
Кореографија: Зорица Петрова
Избор музике: Николај Захаријев
Превод са бугарског језика: Милица Реџић - Вулевић
Графичко обликовање: Дејан Петровић

Играју: Сања Матејић, Миломир Ракић, Милош Миловановић и Владимир Ђоковић

 

"Хумор изоштрава наша чула о опстанку и чува наше ментално здравље. Размишљамо превише, а осећамо премало. Хуманост нам је потребнија од машинерије, нежност нам је потребнија од памети ... без ових квалитета, живот би био насилан и све би било изгубљено."

Чарли Чаплин

Фелинијев филм "Кловнови" и човекова фасцинација са кловновима и циркусом, послужила је као инспирација за начин којим ће се испричати прича.
Они жонглирају, падају, смешни су ... али они праве перфектне сенке испред публике, да ли су они заправо такви каквима их доживљавамо, или су врло вешти и спретни?

Реч редитеља:

"Басне и сенке" је представа са пуно величанствених слика које подсећају на анимацију, јако је духовито урађена, а главни задатак нам је био како да пронађемо најбољи начин да мудрост из старих времена стигне до публике.

Премијера: 02. март 2016. годинe
Трајање: 55 мин.
Узраст: 4+