Концерт бенда „Emma Morton & The Graces“

Шкотска певачица Ема Мортон је све присутнија на европској музичкој сцени и њен рад постаје све више препознатљив. Ема је ушла у ТОП 3 на италијанским листама, а последњих неколико година појавила се на главним телевизијским и радио станицама. Сарађивала је и наступала с међународним уметницима као што су: Olli Murs, Paolo Nutini, Aleјandro Esсovedo, Glen Hansard.

Песме Еме Мортон пронашле су пут у свом последњем албуму "Bitten by the Devil". Дебитантски албум бенда је мономитско путовање на којем је изложен свет љубави и мржње, страха и жеља, угњетавања и слободе, прожет хипнотичким миксом звука jazz-a, roots-rock-a и утицајима фолка, певаним на шкотском дијалекту.

Албум је написала и продуцирала Ема са бендом који чине бубњар Piero Perelli и гитариста Luca Giovacchini. Дебитантски албум групе обележили су посебни гости и сарадници као што су: Raphael Gualazzi, свирајући клавир у "Dirtу John", Gabriele Evanglista, један од најновијих контрабасиста на jazz сцени, добитник Гремија Gene Paul и чувени Antonio Gramentieri ( Sacri cuori, Don Antonio).