Концерт дуа удараљки и клавирског дуа

Концертна сезона „Convivium Musicum“ наставља се у уторак 13. новембра звуцима клавира и перкусија. На сцени Свечане сале Прве крагујевачке гимназије наступиће два дуа – дуо удараљки и клавирски дуо.

Дуо удараљки чине Срђан Палачковић − познатиперкусиониста, професор музичких академија у Новом Саду и Београду, извођач иза којег је богата солистичка, камерна и оркестарска каријера, и Невена Ђорђевић − млада уметница у успону, која се већ може похвалити бројним наступима и успесима. Чланови клавирског дуа су Стеван Спалевић и Немања Егерић, пијанисти који наступају заједно од 2015. године у ансамблу под именом Стеван Немања. Обојица су истакнути уметници млађе генерације, успешни како у својим солистичким каријерама, тако и у заједничком раду.

Концерт се одржава у уторак, 13. новембра, у Свечаној сали Прве крагујевачке гимназије од 20 часова, а улаз је слободан. Догађај су подржали Град Крагујевац, Филолошко-уметнички факултет, Музичка школа „др Милоје Милојевић“ и остали пријатељи Концертне сезоне.

 Програм концерта:

Ј. С. Бах − Енглеска свита, а-мол BWV 807

И. Стравински − Посвећење пролећа: Први део-Обожавање земље

А. Игнатович Глинска – Пасакаља, за маримбу и вибрафон

А. Вињао – Књига Грува: VI Плесни грув, за две маримбе

Б. Барток − Соната за два клавира и удараљке


Више о концерту и извођачима можете наћи на www.conviviummusicum.com