Концерт групе "Бвана из лагуне"

Хип-хоп каријеру започео је 2000. године, као члан групе LNG (Litle Nasty Gremlins), а након њеног расформирања, Бвана започиње соло каријеру објављивањем песме Ја сам Бвана и почиње активно да сарађује са репером Ђусом као један од чланова његовог 93 Фу Круа и гостује на његовом првом соло албуму Хипхопиум вол.1.

Године 2004. заједно са репером Севеном и Струком оснива групу Supahouse где снимају велики број песама. У истом периоду, успоставља сарадњу са 43зла екипом, окупљену око група Прти Бее Гее и Бед Копи, око снимања песама и заједничких концерата[1]. Након снимања неколико песама са екипом 43зла, Бвана почиње снимање свог првог албума Ко је крао јогурт. Одлазак у Америку на школовање одлаже објављивање албума, који је завршен 2004. године, па га Бвана објаљује тек након поврата у Србију, 2006. године, заједно са својим првим синглом Римујем и крадем, који је најавио издање следећег албума.

Године 2007. потписује уговор са издавачком кућом Take It Or Leave It Records и ради реиздање албума из претходне године.

Годне 2009.,Бвана избацује чак три албума, што је био врхунац његове каријере у досадашњем раду. Прво је објављен, други по реду соло албум На нивоу просечне цигле, заједно са видео синглом Систем[2].

Након тога, у сарадњи са Ајс Нигрутином избацује албум Фујзнем џигили, са видео синглом Магла. 2009. годину завршава са великим бројем концерата и са издањем у сарадњи са репером Жутим, под називом Повратак коровима и видео синглом за нумеру 'Де си брате?. Наредне године у његовом раду није било издања, али је концертно био изузетно активан, наступајући широм Србије и бивше СФРЈ, соло, али и са Ајс Нигрутином и групом Прти Бее Гее[1].

Кроз своју каријеру сарађивао је са великим бројем репера, а ипак задржао свој препознатљиви стил реповања. Музичка свестраност довела је до сарадње са рок групом Дртине са којима изацује Лајв албум 2010. године. Након неког времена, поново успоставља сарадњу са групом Дртине, са којима оснива бенд Бвана из Лагуне и Незнани лудаци, 2011. године. Наредне године избацује еп пројекат Кол'ко пара тол'ко репа, са актуелним синглом Кол'ко пара тол'ко музике и албум 50 евра мић (Није лоше него повољно), са екипом 43зла, а посебно се издваја сингл Црно vs. бело са Микри Маусом, који има више од 6. милиона прегледа на сајту јутјуб[3].

2013. године избацује еп Велкам ту џиги таун и Бванаматор 5000+, док наредне године избацује албум Двојезична плоча, са хрватским репером Канџијом[2]. Исте, 2014. године, са групом Бвана из Лагуне и Незнани лудаци, избацује албум Незнани лудаци. 2016. године у мају избацује соло албум Челично мудо, а нешто касније исте године излази ремикс албума из 2013. године, Велкам ту џиги таун[1].

Године 2017. појавио се у краткометражном филму Живот по Москрију, представљајући самог себе[4]

У јуну 2018. године избацује албум Ко ме то тамо пева у сарадњи са Микри Маусом. То је њихов други заједнички албум, након албума 50 евра мић (Није лоше него повољно).

https://www.facebook.com/bvanaizlagune2/

http://domomladine.com/site/