Концерт Nordic Jazz Experience

Концерт Nordic Jazz Experience

РАСТКО ОБРАДОВИЋ
саксофон

Растко, нова снага на европској џез сцени, непрестано добија позиве за сарадњу као концертни и студијски музичар. Одликује га аутентичан и упечатљив тон који му је отворио врата сарадње на искусним музичарима из земље и иностранства. Током студија Растко Обрадовић је развио личне и професионалне везе на норвешкој сцени учествујући у бројним пројектима као саксофониста, композитор, ко-аутор, аранжер на концертима и студијским пројектима. Након повратка у Србију, у више наврата одлазио је у Норвешку како би учествовао у разним музичким пројектима.
Пажљиво бирајући музичаре са којима сарађује и пројекте у којима учествује, (Бојан З, Васил Хаџиманов, Милош Бранисављевић Quartet, Raymond S. Lavik, Hermund Nygård, Simen K. Halvorsen, Schime Trio, Марко Ђорђевић,) Растко гради своју репутацију и оставља простора за ауторски пројекат.


MARTIN SANDVIK GJERDE
клавир

Martin Sandvik Gjerde је норвешки џез пијаниста млађе генерације. Дипломирао је на Норвешкој Музичкој Академији у Ослу код професора као што су: Helge Lien, Eyolf Dale и Espen Berg.

Мартин је активан пијаниста на норвешкој џез сцени са богатим искуством како у модерном тако и у традиционалном џезу. Са Растком сарађује још од студентских дана.


ALEXANDER HOHOLM
контрабас

Alexander је један од најангажованијих млађих басиста у Ослу. Након што је завршио мастер студије 2017 на Норвешкој Музичкој Аадемији, Алеџандер обилато користи стечена знања и вештине као фриленс музичар. Иако веома млад остварио је сарадњу са значајним музичарима међу којима су и многи други.Andrew D'Angelo, Jim Black, Didrik Ingvaldsen, Børge-Are S. Halvorsen

RAYMOND STORAUNET LAVIK
бубњеви

Raymond S. Lavik (рођен у Бергену, тренутно живи у Ослу) дипломирао је на у Универзитету у Ставангеру, и тренутно је на последњој години Мастер студија музичког извођаштва.

Током 2015/16. боравио је у Данској на Националној Музичкој Академији где је наступао са музичарима као што су: Marc Bernstein, Anders Mogensen и Martin Andersen . Током боравка у Данској, освојио је тамошњу сцену на којој је био један од најтраженијих бубњара.