ДАНИ КРАГУЈЕВАЧКЕ КЊИГЕ 2021: Академско позориште СКЦ - ТОТОВИ

Изведбом представе "Тотови" Академско позириште СКЦ-а освојило је четири награде на Првом хуманитарном позоришном фестивалу "Даске хуманости" у Нишу.

Први хуманитарни позоришни фестивал "Даске хуманости" одржан је минулог викенда у организацији ЈЦИ Ниш у Позоришту Лутака у Нишу. Манифестација „Даске хуманости” је по први пут ове године конципирана као позоришни фестивал и такмичарског је карактера.

Академском позоришту СКЦ-а које се представило комадом "Тотови" припале су четири награде: друга награда за најбољу представу; награда за најбољу режију – Костадин Стојадинов; награда за најбољу споредну женску улогу - Јулија Вучковић и награда за костим - Костадин Стојадинов, Тамара Обреновић.

На фестивалу су учествовали и Академско позориште СКЦ Ниш, Театар Гимназијалац, Лебане, као и Сцена24. Представе су оцењивали жири у саставу Хаџи Иван Реди, Бранко Крсмановић и Стефан Красић. Новац прикупљен од продаје карата и донација намењен је Клиничком центру за дечију интерну клинику, Одељење за неонатологију.

Јутјуб канал Библиотеке: https://www.youtube.com/user/NBKragujevac