Крагујевачки улични биоскоп

Први КУБ - крагујевачки улични биоскоп почиње у недељу, 10. јуна у 21:00 на Ђачком тргу у Крагујевцу. На отварању ће бити приказана дигитализована верзија домаћег филма „Маратонци трче почасни круг“. Након пројекције филма, публика ће бити у прилици да ужива у живом разговору са редитељем овог остварења Слободаном Шијаном.

КУБ се наставља већ у четвртак, 14. јуна у 21:00, када ће публика моћи да ужива у „Муњама“, а саговорник у разговору који следи биће Радивоје Раша Андрић, творац овог филма.

На репертоару овогодишњег КУБ - а, током јуна и јула, наћи ће се укупно 6 култних остварења домаће кинематографије. Публика може да „ИЗ ПРВОГ ЛИЦА ЈЕДНИНЕ” сазна све о овим остварењима од њихових стваралаца - након пројекције сваког филма следи „отворени микрофон” за питања публике и одговоре редитеља филмова.

Све пројекције предвиђене су на отвореном, а улаз је слободан. У случају кише, филмови ће се приказивати у холу Прве крагујевачке гимназије.

Организатор КУБ-а је агенција „Ре- Креативно ДУД“ у сарадњи са удружењима „Форма“ и „Арт Qуарт“ и агенцијама „Супермама“ и „Инонет“.

КУБ је много више од уличног биоскопа. КУБ је прилика да се крагујевачка публика подсети најбољих филмова са ових простора и њихових аутора.
Позивамо Вас да медијски пропратите ове догађаје.