ESTAM: Elina Duni Trio I Boris Kovač NEW RITUAL QUARTET

СКЦ Крагујевац организује друго издање јединственог музичког фестивала – ESTAM world music festival – који ће се одржати 13. и 14. децембра у Књажевско-српском театру.
ЕСТАМ 2019 представља афирмисане извођаче европске сцене као и музичке великане домаћих простора.

ПРОГРАМ:
петак, 13. децембар

Syrinx
Fatima Spar Quintet

субота, 14. децембар

Elina Duni Trio
Boris Kovač NEW RITUAL QUARTET


ELINA DUNI TRIO

Елина Дуни – реномирана певачица европске сцене, швајцарско-албанског порекла. Кроз свој ауторски рад спаја традицију балканских песама са модерном шансоном и џезом. Иза себе има више дискографских издања у разним пројектима а у Крагујевцу наступа у саставу са једном од најперспективнијих звезда лондонске џез сцене – гитаристом Роб Луфтом, као и акордеонистом Гент Рушијем.

 

BORIS KOVAČ NEW RITUAL QUARTET

Нови пројекат војвођанског композитора и инструменталисте Бориса Ковача логичан је наставак развоја његовог камерно-музичког стваралаштва. Свођење оркестра на квартет нови је изазов за Ковача и његове вишегодишње сараднике клавиристкињу Слободанку Бобу Стевић, контрабасисту Синишу Мазалицу и перкусионисту/бубњара Лава Ковача.
Музички језик којим се изражава овај војвођански композитор високог међународног реномеа измиче свим актуелним стереотиповима, у њему се спајају постмодерни идиом савремене камерне музике са искуствима савременог џеза и world музике, са примесама традиционалне музике југоисточне Европе и Медитерана. Стилски музички и духовни синкретизам овог аутора јединствена је појава на овим просторима.